در فرآیند تخمیر، از زمانی که برگ چای چیده میشود تا زمانی که در معرض هوا قرار میگیرد و تخمیر میشود تغییراتی در ترکیبات چای رخ میدهد به نحویکه در چای سبز و سفید مقدار کافئین به حداقل ممکن میرسد. پلی فنولهایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارد در چای سیاه بسیار کم هستند که با نام کلی کاتچین یا کتکین شناخته میشوند.
کتکینها در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای سیاه بسیار کم هستند و در عوض، ترکیبات پلیفنولی دیگر در آن وجود دارد.
بر خلاف انواع چای که با آب جوش درست میشود، پیشنهاد میشود چای سفید با آبی با دمای حدود 75 تا 85 درجه سانتیگراد تهیه شود. برای داشتن آبی با این دما باید آب را جوش آورد و بعد یک دقیقه اجازه داد تا از جوش بیفتد و دمای آن کاهش یابد و بعدش با این آب، چای سفید را دم کرد.
برخی افراد فکر میکنند مصرف چای سفید یا چای سبز بر چای سیاه ارجحیت دارد اما اینگونه نیست. چای سیاه خواص ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی زیادی دارد.
برخی از فواید چای سفید:
• فشارخون را کاهش میدهد.
آنتیاکسیدانها باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و نیز سکته مغزی میشوند.
• از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند
آنتیاکسیدانها از ایجاد آسیبهای درونی سلولها ناشی از وجود رادیکالهای آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطانها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات گردد.
• خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد
چای سفید تنها چایی نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید میشوند، دارای چنین خواصی هستند.
• برای پایین آوردن کلسترول موثر است
وجود گروه خاصی از آنتیاکسیدانها در این نوع چای به نام "کاتچینها" کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون میکنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری میکنند.
• برای سلامت پوست مفید است
چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند. عملکرد سلولهای پوست را بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت میکند. همچنین، پوست را جوان میسازد. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است.
آنتی اکسیدانها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد، از بدن محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلولهای وستی میشوند.
• به سلامت استخوان کمک میکند
کسانی که چای سفید مینوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند. یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگیهای استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است.
• برای سلامت دهان و دندان مفید است
چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابیهای دندان و از همه مهمتر، رشد پلاکهای دندانی پیشگیری کرده و دهان را خوشبو میکند.